Kuře Adobo
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 4 porce:
- 2 plž. rostlinného oleje
- 1 kuře rozporcované na jednotlivé porce
- 4 stroužky česneku
- 1 hrneček ovocného octa (jablečného)
- ½ hrnečku sójové omáčky
- 3 plž. cukru
- 2 bobkové listy
- 2 člž. černého celého pepře
- 1 větší cibule nakrájená na silnější kolečka
Postup:
- Kuřecí kousky naložíme do směsi sójové omáčky, octa, koření a cukru s česnekem
- Necháme odstát a pak maso opečeme na oleji
- Zastříkneme vodou a zbylou marinádou a dáme pod pokličkou péct do trouby na 180 °C
- Když je maso měkké, přidáme cibuli a necháme jen prohřát
- Zdobíme usmaženým na tvrdo uvaženým vejcem
- Podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka