Celerová polévka s čedarem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.

Suroviny:

3 lžíce másla
3 cibule
500 g brambor
750 g celeru
1 l drůbežího vývaru
4 lístky šalvěje + na ozdobu
2 hobliny citronové kůry
strouhaný čedar

Postup:

1. Na 3 lžících másla opečte 3 najemno nakrájené cibule do sklovata.

2. Přidejte 500 g brambor nakrájených na kostky, 750 g celeru nakrájeného také na kostky nebo nahrubo nastrouhaného, 1 l drůbežího vývaru, 4 lístky šalvěje a 2 hobliny citronové kůry.

3. Vařte 30 minut doměkka. Odstraňte citronovou kůru a šalvěj. Promíchejte, aby se brambory rozpadly.

4. Před podáváním vmíchejte strouhaný čedar a ozdobte lístky nasekané čerstvé šalvěje.

Poznámka:

Než přidáte čedar, můžete brambory a celer v polévce i rozmixovat, záleží dle chuti.

autor: Denisa Jeřábková