Ananasová chilli omáčka
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 1 ananas čerstvý (cca 1 kg)
- ½ ks thajské chilli papričky
- sůl a pepř
- 4 lžíce cukru krupice
- 6 lžíce bílého vinného octa
Postup:
- Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na malé kousky. Dále umixujeme v kůtru na středně jemnou drť.
- Přecedíme přes síto. Šťávu dochutíme solí, cukrem, octem, pak necháme asi minutu povařit a poté vychladnout.
- Do ananasové dřeně přidáme nasekanou čerstvou mátu, najemno nakrájenou papričku a vychladnutou šťávu.
- Vše dobře promícháme a ještě případně dochutíme octem a solí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.