Ananasová limonáda s badyánem
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 1 kg hnědého cukru
- 1 l vody
- 1 ks středního ananasu
- 1 ks badyánu
- 200 ml citrónové šťávy
Postup:
Ananas oloupeme a slupky dáme vařit do vody s badyánem a cukrem. Vaříme na středním plameni, dokud není tekutina svařená o jednu třetinu. Pak scedíme a necháme vychladit.
Když je vše studené, přilijeme citrónovou šťávu a šťávu z oloupaného ananasu. Tento sirup, podáváme se sodovkou a ledem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.