Ananasová limonáda s badyánem

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 1 kg hnědého cukru
  • 1 l vody
  • 1 ks středního ananasu
  • 1 ks badyánu
  • 200 ml citrónové šťávy

Postup:

Ananas oloupeme a slupky dáme vařit do vody s badyánem a cukrem. Vaříme na středním plameni, dokud není tekutina svařená o jednu třetinu. Pak scedíme a necháme vychladit.

Když je vše studené, přilijeme citrónovou šťávu a šťávu z oloupaného ananasu. Tento sirup, podáváme se sodovkou a ledem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.