Bramborová buchta

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 20 dkg ementálu
  • 20 dkg tvrdého salámu
  • 60 dkg brambor
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • 30 dkg hrubé mouky
  • 1 dcl mléka
  • 10 dkg cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • petržel 

 

Postup:

  • Brambory nastrouháme na hrubém struhadle
  • Pekáč vymažeme
  • Cibuli nakrájíme najemno
  • Salám a sýr nastrouháme
  • Česnek oloupeme a nasekáme
  • K bramborám přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a bramborové těsto nalijeme na vymazaný pekáč
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50-60 minut
autor: Denisa Jeřábková