Bramborová buchta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 20 dkg ementálu
- 20 dkg tvrdého salámu
- 60 dkg brambor
- sůl a pepř
- majoránka
- 30 dkg hrubé mouky
- 1 dcl mléka
- 10 dkg cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- petržel
Postup:
- Brambory nastrouháme na hrubém struhadle
- Pekáč vymažeme
- Cibuli nakrájíme najemno
- Salám a sýr nastrouháme
- Česnek oloupeme a nasekáme
- K bramborám přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a bramborové těsto nalijeme na vymazaný pekáč
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50-60 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka