Carpaccio z bílých hřibů

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Bílé hřiby
  • Olivový olej
  • Čerstvý rozmarýn
  • Čerstvý tymián
  • Sůl
  • Pepř

Postup: 

  • Pevné bílé hřiby očistíme, zbavíme nožičky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
  • Plátky vyskládáme na talíř tak, aby se jen zlehka překrývaly.
  • Lehce zakapeme dobrým olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme najemno sekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem.
  • S bylinkami zacházíme opatrně, snadno mohou přehlušit chuť hub, kterou mají jen lehce doplnit.
  • Jako příloha je výborná bagetka zapečená s máslem a česnekem.
autor: Denisa Jeřábková