Carpaccio z bílých hřibů
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Bílé hřiby
- Olivový olej
- Čerstvý rozmarýn
- Čerstvý tymián
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Pevné bílé hřiby očistíme, zbavíme nožičky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky vyskládáme na talíř tak, aby se jen zlehka překrývaly.
- Lehce zakapeme dobrým olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme najemno sekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem.
- S bylinkami zacházíme opatrně, snadno mohou přehlušit chuť hub, kterou mají jen lehce doplnit.
- Jako příloha je výborná bagetka zapečená s máslem a česnekem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.