Chřestová polévka se špenátem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g zeleného chřestu
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru
- 1 žloutek
- muškátový květ
- sůl
- pažitka
Postup:
- Očištěný a omytý chřest nakrájíme na malé kousky
- Špenát natrháme nadrobno
- Cibuli na drobno nasekáme, osmahneme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku
- Zalijeme vývarem a osolíme
- Přidáme chřest, špenát, dochutíme a krátce povaříme
- Do hotové polévky rozmícháme žloutek
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.