Cizrnový falafel
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Sušená cizrna 300 g
- Vejce 3 ks
- Česnek 50 g
- Olej na smažení 0,5 l
- Mletý římský kmín
- Petrželová nať
- Sůl
- Černý pepř
Postup:
- Cizrnu přes noc namočíme do většího množství vody – hodně nabyde.
- Druhý den uvaříme doměkka, necháme vychladnout a na jemno nameleme na mlýnku na maso.
- Přidáme vejce, sůl, pepř, římský kmín a sekanou petrželovou nať.
- Tvarujeme malé placičky a smažíme dokřupava v horkém oleji.
- Jako příloha je výborný listový salát a omáčka z jogurtu a strouhaných čerstvých okurek se sekaným koriandrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.