Čokoládový pudink
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 162 g smetany
- ½ vanilkového lusku
- 110 g nasekané hořké čokolády
- 1 žloutek
- 10 g másla
Postup:
Smetanu krátce táhněte s vyškrábaným vanilkovým luskem a semínky. Odstavte, přeceďte na čokoládu a gumovou stěrkou vytvořte hladkou hmotu, do které opět stěrkou dohladka vmíchejte žloutek a následně máslo.
Nalijte do skleniček, ve kterých pudink budete servírovat, nebo do misky a nechte zatuhnout v lednici.
Poznámky:
Použijte suroviny pokojové teploty. Z misky můžete vykrajovat noky horkou lžící.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.