Cuketa po uhlířsku

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

2 cukety, strouhaný parmezán, široké těstovinové nudle, 2 žloutky, kelímek 30% smetany, 50 g anglické slaniny, sůl, pepř mletý

Postup:

Cukety oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme střed a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na troše oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cukety, okořeníme pepřem. Vše promícháme a smažíme několik minut, dokud cukety nezískají nazlátlou barvu.

Mezitím si připravíme omáčku. Dva žloutky rozkvedláme ve smetaně a smícháme s většinou parmezánu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zalijeme smetanovou omáčkou a pořádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu horké vody od špaget. Podáváme s parmezánem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.