Domácí bagetky s olivami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience na 3 kusy:
Postup:
- 500 g hladké mouky
- 370 ml ledové vody
- 12 g čerstvého droždí
- 1 lžíce balsamico octa
- 10 g soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce černých oliv nakrájených na kostičky
- Vodu smícháme s octem a moukou a v robotu vypracujeme do hladkého těsta.
- Do těsta přidáme droždí a opět rychle promícháme.
- Hotové těsto ochutíme solí a přidáme nakrájené olivy. Necháme 2 hodiny kynout přikryté čistou utěrkou.
- Po vykynutí rozdělíme těsto na 3 stejné části a z nich vytvarujeme bagety, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme 15 minut odpočinout.
- Mezitím zahřejeme troubu na 250°C a před vložením baget vlijeme do trouby ½ hrnečku vody a pak teprve vložíme begety.
- Teplotu snížíme na 200°C a pečeme 20-30 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vystydnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.