Domácí sulc
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Vepřové koleno - 1 ks
- Vepřová krkovice - 0,3 kg
- Karotka - 2 ks
- Nakládané okurky - 5 ks
- Vařená vejce - 4 ks
- Voda
- Sůl
- Pepř mletý
- Pepř celý - 10 kuliček
- Nové koření - 10 kuliček
- Bobkový list - 4 ks
- Ocet
Postup:
- Vepřové koleno dáme vařit do studené vody, přidáme sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list a trochu octa
- Zvlášť vaříme krkovici, mrkev i vejce
- Pak nakrájíme okurky na kostičky, uvařenou mrkev na kostičky nebo na kolečka a uvařená vejce nasekáme
- Vepřové koleno necháme trochu vychladnout a maso s kůží obereme a semeleme nahrubo
- Vařenou krkovici nakrájíme na menší kostky
- Všechny ingredience promícháme dohromady a dáme do formy
- Zalijeme vývarem z kolena a dochutíme solí a octem
- Necháme do druhého dne vychladnout a podáváme s pečivem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.