Domácí sulc

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Vepřové koleno - 1 ks
  • Vepřová krkovice - 0,3 kg
  • Karotka - 2 ks
  • Nakládané okurky - 5 ks
  • Vařená vejce - 4 ks
  • Voda
  • Sůl
  • Pepř mletý
  • Pepř celý - 10 kuliček
  • Nové koření - 10 kuliček 
  • Bobkový list - 4 ks
  • Ocet

Postup:

  • Vepřové koleno dáme vařit do studené vody, přidáme sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list a trochu octa
  • Zvlášť vaříme krkovici, mrkev i vejce
  • Pak nakrájíme okurky na kostičky, uvařenou mrkev na kostičky nebo na kolečka a uvařená vejce nasekáme
  • Vepřové koleno necháme trochu vychladnout a maso s kůží obereme a semeleme nahrubo
  • Vařenou krkovici nakrájíme na menší kostky
  • Všechny ingredience promícháme dohromady a dáme do formy
  • Zalijeme vývarem z kolena a dochutíme solí a octem
  • Necháme do druhého dne vychladnout a podáváme s pečivem
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.