Dušené plátky jablek na víně
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Větší jablka - 2 ks
- Máslo - 0,05 kg
- Bílé víno - 0,1 l
- Cukr
- Skořice
- Vanilková zmrzlina
Postup:
- Z jablek vyjmeme speciálním vypichovátkem jadřince a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné
- Plátky obalíme v cukru a opékáme na pánvi s máslem, až nám začnou karamelizovat
- Přidáme bílé víno a dusíme doměkka
- Podáváme posypané skořicí a s vanilkovou zmrzlinou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.