Dýňová bezmléčná panna cotta

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 1 plž. želatiny
  • 1 hrneček kokosového mléka
  • 2 hrnečky kokosové smetany
  • 1/5 hrnečku dýňového pyré (z upečené prolisované dýně)
  • 1/3 hrnečku medu
  • 1 l čerstvé studené vody
  • 1 plž. medu
  • 1 citrónu (pouze šťáva)
  • 1 vanilkový lusk (pouze vnitřní semínka)
  • ½ člž. mleté skořice, muškátu, kardamonu

Postup:

  • Mléko nalijeme do malé misky a přidáme do něj želatinu. Dobře promícháme a necháme spojit, poté necháme odpočinout cca 5 minut.
  • Pánev zahřejeme na střední teplotu, vlijeme do ní kokosové mléko, smetanu, dýňové pyré, med, vanilku, skořici, muškátový oříšek a kardamon. Šleháme, dokud se nám směs dobře nespojí.
  • Směs mléka a želatiny vlijeme na pánev a silně šleháme, dokud se nám směs dobře nespojí a želatina nerozpustí. 
  • V žádném případě nevaříme, pouze zahříváme 2 až 3 minuty.
  • Směs stáhneme z plamene a nalijeme do skleněných servírovacích misek. 
  • Necháme v chladu po dobu 6 až 8 hodin. 
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.