Fazolová polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,4 kg mražených fazolí (flageoletů)
- 0,05 l oleje
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,3 l šlehačky
- sůl
- pepř
Postup:
- Z oleje a mouky si vyrobíme v hrnci světlou jíšku, kterou rozředíme studenou vodou (asi 1l)
- Necháme zavařit a přidáme flageolety
- Vaříme 10 minut a přidáme šlehačku, osolíme, opepříme a částečně rozmixujeme ponorným mixérem, aby v polévce zůstaly kousky fazolek
- Na talíři můžeme podávat s osmaženou houstičkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.