Fenyklový salát s jablky a uzenou makrelou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka

Suroviny - 2 porce:

  • 1 středně velký fenykl
  • 1 větší jablko
  • 1 uzená makrela
  • 1 citrón
  • 3 lžíce extra virgine olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Příprava: 
  • Fenykl nakrájíme na velmi slabé plátky a dáme na chvíli do studené vody s ledem
  • Jablko oloupeme, očistíme a nakrájíme na jemné nudličky
  • Fenykl a jablka smícháme a zakapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem
  • Vše ochutíme pepřem a solí
  • Uzenou makrelu stáhneme z kůže, vykostíme a natrháme na menší kousky
  • Vmícháme do salátu
autor: Denisa Jeřábková