Grilované papriky plněné sýrem

Grilovaná paprika - Foto: Ivana Šuláková

Grilovaná paprikaFoto: Ivana Šuláková

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Papriky celé bez jadřinců - 4 ks
  • Čerstvý kozí sýr - 250 g
  • Pažitka (čerstvá, nasekaná) - 1 plž.
  • Petrželka (čerstvá, nasekaná) - 1člž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej na potření paprik

Příprava:  

  • Ve střední míse smícháme sýr s bylinkami a kořením
  • Připravenou sýrovou směs naplníme do paprik
  • Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na středně rozpáleném grilu nebo pánvi  
Autor:  Denisa Jeřábková

Nové články v rubrice

  • 30. října  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Gruzínská polévka čichirtma

    Dnes si s námi uvařte gruzínskou polévku čichirtma. Také tento recept připravila paní Mančo Toidze z pražské Polévkárny. Používá v něm slepičí maso, dá se ale uvařit i z kuřecího nebo skopového.

     
  • 29. října  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Gruzínská polévka adžapsandali

    Další klasickou gruzínskou polévkou pro tento týden je adžapsandali, polévka z vařeného lilku. A protože jsou Gruzínci velmi pohostinní, naservírovali by vám k ní přílohy, pečivo a aperitiv v podobě domácí pálenky....

     
  • 28. října  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Gruzínská polévka charčo

    V Gruzii je každé jídlo malým obřadem a platí to i o polévkách. Pro dnešní den připravila majitelka gruzínské Polévkárny recept na polévku charčo.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace