Gruzínská polévka charčo

V Gruzii je každé jídlo malým obřadem a platí to i o polévkách. Pro dnešní den připravila majitelka gruzínské Polévkárny recept na polévku charčo.

Suroviny:

500 g kuřecího masa
300 g strouhaných vlašských ořechů
50 g rajčatového protlaku
4 cibule
1 litr vody
1 dl olivového oleje
lžička koriandru
lžička šafránu
lžička pálivé papriky
lžička soli
20 g nastrouhaného česneku

Postup:

1. Na olivovém oleji osmažte cibulku do růžova, přidejte na kostičky nakrájené maso a oečte z obou stran.

2. Přilijte rajčatový protlak a dejte stranou.

3. Připravte si ořechovou pastu. V míse rozmixujte ořechy, směs koriandru, šafránu, papriky, česneku, vodu a sůl. Takto připravenou pastu přidejte k masu a vařte 30 minut.

4. Ozdobte a podávejte.