Hovězí chilli polévka s nudlemi

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 2 kg hovězí oháňky
  • 3 l vody
  • 2 mrkve
  • ½ řapíkatého celeru
  • 2 ks čerstvého chilli
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nakrájeného zázvoru a česneku
  • nové koření, bobkový list, badyán, skořice, černý pepř
  • 0,2 kg čínských quick-cooking nudlí
  • rybí omáčka, sójová omáčka
  • jarní cibulka
  • koriandr, máta

Postup:

Do studené vody dáme vařit oháňku s kořením na mírný plamen. Během vaření sundáváme z povrchu vývaru pěnu. Vaříme doměkka.

Chvíli před dovařením přidáme do vývaru zeleninu nakrájenou na hranolky, česnek se zázvorem a dovaříme. Oháňku vyndáme z vývaru a obereme.

Vývar se zeleninou ochutíme sójovou a rybí omáčkou. Do misky dáme uvařené nudle, bylinky a obrané maso.

Na závěr zalijeme horkou polévkou a navrch si dle chuti přidáme nasekané chilli.

autor: Denisa Jeřábková