Hříbková polévka s vejcem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 l hovězího vývaru
- 0,2 kg tmavého chleba
- 0,1 kg sušených hříbků
- 0,1 kg sádla
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- drcený kmín
- 0,1 l mléka
Postup:
- Sušené hříbky namočíme předem na 10 minut ve vodě, houby scedíme a vaříme ve vývaru 20 minut.
- Přidáme česnek utřený se solí, drcený kmín, v mléce rozmíchaná vejce a krátce povaříme.
- Na sádle si osmahneme chleba nakrájený na kostičky.
- Na talíře rozdělíme osmahnutý chléb a přelijeme vroucí polévkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.