Hříbkový krém se závitky z garnátů a pancetty

Udělejte si doma malou Itálii! Gastronomický časopis La Cucina Italiana vychází už od roku 1929. Šéfredaktorka jeho české mutace Kateřina Reimitzová pro nás dnes vybrala snadný recept na lahodnou hříbkovou polévku – ovšem v italském stylu.

Suroviny:

350 g hříbků
16 ocásků garnátů
16 plátků pancetty
šalotka
česnek
hladká mouka
máslo
bobkový list, tymián
zeleninový vývar
čerstvá smetana
extra panenský olivový olej
sůl, pepř

Postup:

1. Očistěte houby, nakrájejte je na kousky a nechte stranou dvě celé houby na závěrečnou dekoraci.

2. Nasekejte půlku šalotky a nechte ji po dobu 2 minut zesklovatět v kastrolu s oříškem másla. Osolte, opepřete, provoňte bobkovým listem, přidejte houby a nechte je 3 – 4 minuty nasáknout aroma, potom přilijte vývar a nechte vařit dalších 7 – 8 minut.

3. Vyloupejte garnáty a obalte je plátky pancetty.

4. Rozřeďte 15 g mouky se 2 lžícemi smetany a přidejte k povařeným houbám. Přiveďte k varu, potom vypněte a rozmixujte, aby vznikl hladký krém.

5. Zahřejte v kastrolu 2 lžíce oleje s jedním stroužkem stlačeného česneku a s lístky z jedné větvičky tymiánu, orestujte 1 minutu garnáty s houbami, které jste předtím dali stranou a které jste nyní nakrájeli na tenké plátky.

6. Podávejte se závitky z garnátů a s plátky hub.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.