Hruška zapečená s nivou
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Hrušky 4 ks
- Vlašské ořechy 50 g
- Niva 200 g
- Bílé víno 0,5 l
- Celý badyán 4 ks
- Anglická slanina 100 g
- Hlávkový salát 1 ks
Postup:
- Hrušky oloupeme, napůlíme, vyndáme stopku a jádřinec.
- Půlky hrušek dáme do hrnce, zalijeme bílým vínem, přidáme cukr a celý badyán a na 3 minuty povaříme.
- Ještě teplé hrušky zespoda seřízneme, aby držely rovně, a naplníme strouhanou nivou s drcenými ořechy.
- Zprudka jen krátce zapečeme v troubě a podáváme na talíři s trhaným hlávkovým salátem.
- Posypeme nudličkami opečené slaniny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.