Hruška zapečená s nivou

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • Hrušky  4 ks
  • Vlašské ořechy  50 g
  • Niva  200 g
  • Bílé víno  0,5 l
  • Celý badyán  4 ks
  • Anglická slanina  100 g
  • Hlávkový salát   1 ks

Postup: 

  • Hrušky oloupeme, napůlíme, vyndáme stopku a jádřinec.
  • Půlky hrušek dáme do hrnce, zalijeme bílým vínem, přidáme cukr a celý badyán a na 3 minuty povaříme.
  • Ještě teplé hrušky zespoda seřízneme, aby držely rovně, a naplníme strouhanou nivou s drcenými ořechy.
  • Zprudka jen krátce zapečeme v troubě a podáváme na talíři s trhaným hlávkovým salátem.
  • Posypeme nudličkami opečené slaniny.              
autor: Denisa Jeřábková