Hrušková povidla

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience: 

  • Hrušky 3 kg
  • Cukr krystal  1 kg
  • Celá skořice  1 ks
  • Celý hřebíček  23 ks
  • Bílé portské víno 0,5 l

Postup:

  • Zralé hrušky oloupeme, vyndáme jádřinec a nakrájíme na kousky.
  • V hrnci si na střední teplotu rozpustíme cukr na světlý karamel. Ten odvaříme bílým portským nebo jiným hodně sladkým hutným vínem.
  • Přidáme hrušky, skořici a hřebíček a za občasného míchání vaříme pomalu do husté hmoty asi 2 hodiny.
  • Vyndáme koření a ještě horká povidla plníme do připravených sklenic.
  • Uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
  • Pokud takto připravená povidla udržujeme v chladu, měla by vydržet dlouho i bez konzervačních látek.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.