Jehněčí hamburger
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mleté jehněčí plece
- 1 vejce
- 3 lžíce perlivé minerálky
- špetka mletého pepře
- sůl
- hlávkový salát a další zelenina
- plátky cibule
- hořčice
- žemle
Postup:
Mleté jehněčí maso dobře propracujeme s vejcem, vodou, pepřem a solí. Vytvarujeme placičky, které vložíme na gril a opečeme dozlatova.
Žemle rozkrojíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj list hlávkového salátu, opečený hamburger, kolečka cibule, zeleninu a hned podáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka