Jehněčí roláda se špenátem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 0,2 kg baby špenátu 
  • 0,05 kg čerstvých feferonů
  • 0,05 kg bazalkového pesta
  • 0,05 l oleje
  • sůl
  • pepř mletý

Postup:

  • Plát masa rozložíme na pracovní desku a pomažeme pestem, poklademe špenátem a sekanými feferony
  • Jehněčí zarolujeme a převážeme kuchyňským provázkem
  • Osolíme, opepříme a opečeme rolku na oleji ze všech stran
  • Rolku dáme do pekáčku mírně podlijeme horkou vodou a dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupnů
  • Pečemě 80 minut za občasného podlévání rolky výpekem
  • Hotovou rolku vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát
  • Rolku krájíme na plátky a podáváme s rýží
autor: Denisa Jeřábková