Jehněčí roláda se špenátem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg jehněčí kýty
- 0,2 kg baby špenátu
- 0,05 kg čerstvých feferonů
- 0,05 kg bazalkového pesta
- 0,05 l oleje
- sůl
- pepř mletý
Postup:
- Plát masa rozložíme na pracovní desku a pomažeme pestem, poklademe špenátem a sekanými feferony
- Jehněčí zarolujeme a převážeme kuchyňským provázkem
- Osolíme, opepříme a opečeme rolku na oleji ze všech stran
- Rolku dáme do pekáčku mírně podlijeme horkou vodou a dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupnů
- Pečemě 80 minut za občasného podlévání rolky výpekem
- Hotovou rolku vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát
- Rolku krájíme na plátky a podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka