Kachní konfit gratinovaný ve smetanových brambůrkách
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kachní stehna 4 ks
- Vepřové sádlo 1/2 kg
- Brambory 800 g
- Čerstvá smetana 5 dcl
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý tymián
Postup:
Kachní stehna osolíme, necháme asi hodinu ležet a poté do pekáčku zalijeme rozehřátým vepřovým sádlem. Vložíme do trouby, přikryjeme poklicí a na 100 °C necháme v troubě asi 8 hodin (ideálně přes noc).
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a se solí, pepřem a čerstvým tymiánem uvaříme ve smetaně do poloměkka.
Měkká, v sádle konfitovaná kachní stehna obereme z kostí a masem vyložíme dno plechu, poklademe bramborami vařenými se smetanou a zapékáme asi 20 min na 150 °C.
Podáváme s okurkovým salátem.
Brambory ve smetaně by měly být řídké, aby jídlo bylo příjemně vlahé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.