Konfitovaná husí játra s jablky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Suroviny:
400 g husích jater
2 jablka
400 g sádla
sůl
Postup:
1. Husí játra zbavte šlach. Jablka oloupejte, vykrájejte jádřince a nechte ve čtvrtkách.
2. Jablka s játry vložte do pekáčku s jemně slaným sádlem z pečené husy, které je rozehřáté asi na 80 stupňů.
3. Při téže teplotě nechte přes noc (zhruba 12 hodin) pod pokličkou v troubě.
4. Poté co játra s jablky ze sádla vyndáte, osolte a konzumujte s čerstvým chlebem nebo bramborovými plackami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka