Kotletky ze selátka se smetanovými kroupami

Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurací La Veranda a Babiččina zahrada Radka Davida na kotletky ze selátka se smetanovými kroupami a omáčkou z kmínu a piva. Odměnou vám bude senzační jídlo. Nebojte se složité přípravy. I když se to nezdá, recept je to poměrně jednoduchý.

Suroviny:

1 kg kotlety ze selátka (lze i použít vepřová kotleta)
sůl
tymián
50 g slunečnicového oleje

Postup:

1. Kůži na kotletkách ze selátka nařízněte, osolte, přidejte natrhané lístky tymiánu. Opečte ze všech stran na oleji a dopečte v troubě.

2. Po upečení nechte 5 minut odstát a nakrájejte na plátky.

Rozdušená slanina:

15 g oleje
150 g anglické slaniny
60 g cibule
60 g vývaru

Postup:

1. Na oleji orestujte slaninu na kostky, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Zalijte vývarem a pomalu duste 30 minut.

2. Lehce rozmixujte mixérem.

Jarní cibulka:

Radek David, šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada

4 jarní cibule
20 g slunečnicového oleje

Postup:

1. Bílou část jarní cibule nakrájejte na kolečka. Zbytek rozřízněte podélně a opečte na oleji dozlatova.

Kroupy:

100 g krup
100 g vepřového vývaru
100 g 33% smetany
10 g divokého česneku
20 g másla

Postup:

1. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Zalijte vývarem, krátce prohřejte a přidejte smetanu.

2. Svařte a přidejte kolečka jarní cibule, nudličky divokého česneku a nakonec máslo. Osolte.

Omáčka z kmínu a piva:

2 dcl černého piva
1 g kmínu
20 g medu
150 g masového fondu (silný tmavý vývar z pečených kostí, zeleniny a koření)

Postup:

1. Černé pivo s medem a kmínem svařte na 50 g, přidejte tmavý fond a převařte.