Kotlety se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 plátky vepřové kotlety s kostí
- 0,05 kg másla
- 0,05 kg oleje
- 0,25 kg mražených fazolek
- 2 vejce
- zelená petrželka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji a poloviční dávce másla opečeme. Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci.
Hotové kotlety položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa. Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka