Krůtí guláš se smetanou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,6 kg krůtího masa
- 0,2 kg cibule
- 0,1 kg sádla
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- 0,5 l hovězího vývaru
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,15 l smetany
- 0,05 kg kysané smetany
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany. Podáváme se žemlovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.