Kuřecí kari s bulgurem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 30 g másla
- 50 g kuřecích prsíček nakrájených na nudličky
- sůl
- mletý pepř
- 1 velká nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku
- kari
- 150 g bulguru
- 0,4 l vývaru
- 400 g loupaných rajčat v konzervě
- 60 g rozinek
- 100 g mraženého hrášku
- 150 g bílého jogurtu
Postup:
- Kuřecí maso orestujeme na másle až do mírného zhnědnutí
- Vyjmeme na talíř, ochutíme solí a trochou pepře
- Na zbylém másle na pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme kari, bulgur, vývar, rajčata, rozinky a pomalu přivedeme k varu
- Pod pokličkou dusíme asi 15 minut, občas zamícháme
- Přidáme kuřecí maso, hrášek a opět přivedeme k varu
- Pod pokličkou pak dusíme všechno ještě asi 10 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.