Dobrou chuť25. dubna  2012  

Kuřecí prsíčko supreme plněné kozím sýrem, mladým špenátem a sušenými rajčaty

Kuřecí kapsa - Foto: Naďa Čvančarová

Kuřecí kapsaFoto: Naďa Čvančarová

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Šalotka (nakrájená na velmi jemno) - 1 ks
  • Česnek - 2 stroužky
  • Mladý špenát - 100 g
  • Sušená rajčata - 25 g
  • Kuřecí prsíčko s kostí a kůží - 2 ks
  • Čerstvý kozí sýr - 70 g
  • Sůl
  • Mletý bílý pepř
  • Olivový olej - 50 ml
  • Čerstvý rozmarýn - 2 snítky
  • Bílé víno - 1 dcl
Příprava:

  • Šalotku orestujeme na olivovém oleji do světle hněda, přidáme česnek a necháme zpěnit
  • Pak stáhneme z ohně a přidáme špenát, sušená rajčata a kozí sýr
  • Dle potřeby ochutíme a necháme vystydnout
  • Napříč prsíčkem uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a zašpejlujeme, aby nám směs nevytekla
  • Osolíme opepříme, lehce potřeme olivovým olejem a natrhaným rozmarýnem
  • Necháme hodinku stát a pak na pánvičce nebo na grilu opečeme ze strany kůže a pak dáme do trouby rozehřáté na 180°C dodělat
  • Pečeme cca 7-10 minut
  • Po upečení zastříkneme výpek i s kuřetem bílým vínem, které svaříme a vzniklou šťávu přecedíme přes jemný cedník
  • Šťávu můžeme zjemnit zašleháním studeného másla
  • Podáváme s některým druhem italského rizota nebo s pečenými bramborami
 

Nové články v rubrice

Praha
  Od 16.4.2014 19:05 do 20:05; v ulici Milady Horákové v obci Praha; nehoda; DN 2 x OA bez zranění
  R1, mezi km 18.2 a 20, provoz silnější než obvykle, Od 16.04.2014 19:05:40 Do 16.04.2014 20:05:40
  R1, mezi km 20.2 a 17.1, provoz silnější než obvykle, Od 16.04.2014 13:02:25 Do 16.04.2014 19:29:37

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas