Kuřecí prsíčko supreme plněné kozím sýrem, mladým špenátem a sušenými rajčaty

Kuřecí kapsa - Foto: Naďa Čvančarová

Kuřecí kapsaFoto: Naďa Čvančarová

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Šalotka (nakrájená na velmi jemno) - 1 ks
  • Česnek - 2 stroužky
  • Mladý špenát - 100 g
  • Sušená rajčata - 25 g
  • Kuřecí prsíčko s kostí a kůží - 2 ks
  • Čerstvý kozí sýr - 70 g
  • Sůl
  • Mletý bílý pepř
  • Olivový olej - 50 ml
  • Čerstvý rozmarýn - 2 snítky
  • Bílé víno - 1 dcl
Příprava:

  • Šalotku orestujeme na olivovém oleji do světle hněda, přidáme česnek a necháme zpěnit
  • Pak stáhneme z ohně a přidáme špenát, sušená rajčata a kozí sýr
  • Dle potřeby ochutíme a necháme vystydnout
  • Napříč prsíčkem uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a zašpejlujeme, aby nám směs nevytekla
  • Osolíme opepříme, lehce potřeme olivovým olejem a natrhaným rozmarýnem
  • Necháme hodinku stát a pak na pánvičce nebo na grilu opečeme ze strany kůže a pak dáme do trouby rozehřáté na 180°C dodělat
  • Pečeme cca 7-10 minut
  • Po upečení zastříkneme výpek i s kuřetem bílým vínem, které svaříme a vzniklou šťávu přecedíme přes jemný cedník
  • Šťávu můžeme zjemnit zašleháním studeného másla
  • Podáváme s některým druhem italského rizota nebo s pečenými bramborami

Nové články v rubrice

  • 22. května  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Fialkovo-mandlový pudink

    Stačí utrhnout pár fialek, smíchat je s mandlemi a fialkovo-mandlový pudink je na světě. Připravte si ho podle receptu od přední české odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové.

     
  • 21. května  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Polévka z bršlice a česnáčku

    Připravit si nevařenou polévku z bylin není žádný problém. Zkuste to podle receptu Wlasty Hlinkové, odbornice na raw stravu. Stačí se projít po louce a najít bršlici a česnáček.

     
  • 20. května  2015 v 11:10     Audio  rubrika: Dobrou chuť

    Sladká maková pomazánka s divokými rostlinami

    Makovou pomazánku s divokými rostlinami ocení hlavně děti milující vše sladké. Zkuste si ji připravit podle receptu od přední odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové.

     
Praha
  Od 22.5.2015 13:05 do 14:05; D11 - 4-4.9km na trase Praha - Praskačka; 5 km směr HK, oprava nákladního vozidla, uzavřen pravý jízdní pruh; porouchané vozidlo, zdržení; neprůjezdný pravý jízdní pruh; porouchané ...
  Od 22.5.2015 11:40 do 13:45; v ulici Radlická v obci Praha; ulice Radlická naproti OC; nehoda; 2x OA bez zranění
  Od 22.5.2015 11:25 do 13:30; v ulici Badeniho v obci Praha; ul. Badeniho u zastávky Chotkovy sady; nehoda; dopravní nehoda osobní vozidlo a tramvaj

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas