Dobrou chuť25. dubna  2012  

Kuřecí prsíčko supreme plněné kozím sýrem, mladým špenátem a sušenými rajčaty

Kuřecí kapsa - Foto: Naďa Čvančarová

Kuřecí kapsaFoto: Naďa Čvančarová

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Šalotka (nakrájená na velmi jemno) - 1 ks
  • Česnek - 2 stroužky
  • Mladý špenát - 100 g
  • Sušená rajčata - 25 g
  • Kuřecí prsíčko s kostí a kůží - 2 ks
  • Čerstvý kozí sýr - 70 g
  • Sůl
  • Mletý bílý pepř
  • Olivový olej - 50 ml
  • Čerstvý rozmarýn - 2 snítky
  • Bílé víno - 1 dcl
Příprava:

  • Šalotku orestujeme na olivovém oleji do světle hněda, přidáme česnek a necháme zpěnit
  • Pak stáhneme z ohně a přidáme špenát, sušená rajčata a kozí sýr
  • Dle potřeby ochutíme a necháme vystydnout
  • Napříč prsíčkem uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a zašpejlujeme, aby nám směs nevytekla
  • Osolíme opepříme, lehce potřeme olivovým olejem a natrhaným rozmarýnem
  • Necháme hodinku stát a pak na pánvičce nebo na grilu opečeme ze strany kůže a pak dáme do trouby rozehřáté na 180°C dodělat
  • Pečeme cca 7-10 minut
  • Po upečení zastříkneme výpek i s kuřetem bílým vínem, které svaříme a vzniklou šťávu přecedíme přes jemný cedník
  • Šťávu můžeme zjemnit zašleháním studeného másla
  • Podáváme s některým druhem italského rizota nebo s pečenými bramborami
 

Nové články v rubrice

Praha
  Od 21.8.2014 23:15 do 22.8.2014 00:15; v ulici U Brusnice v obci Praha; nehoda; DN OA x moto se zraněním
  D1, mezi km 5.8 a 1.7, ve směru Praha, práce na silnici, provoz převeden do protisměru, zúžená vozovka na dva jízdní pruhy, Od 04.08.2014 00:00 Do 18.10.2014 23:59, částečná uzavírka pravého a části středního ...
  ulice Štěrboholská spojka, Praha, oprava povrchu vozovky, Od 22.08.2014 18:00 Do 24.08.2014 23:59, reklamace opravy, Českobrodská - Národních hrdinů, Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas