Kuřecí prsíčko supreme plněné kozím sýrem, mladým špenátem a sušenými rajčaty
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 2 porce:
- Šalotka (nakrájená na velmi jemno) - 1 ks
- Česnek - 2 stroužky
- Mladý špenát - 100 g
- Sušená rajčata - 25 g
- Kuřecí prsíčko s kostí a kůží - 2 ks
- Čerstvý kozí sýr - 70 g
- Sůl
- Mletý bílý pepř
- Olivový olej - 50 ml
- Čerstvý rozmarýn - 2 snítky
- Bílé víno - 1 dcl
- Šalotku orestujeme na olivovém oleji do světle hněda, přidáme česnek a necháme zpěnit
- Pak stáhneme z ohně a přidáme špenát, sušená rajčata a kozí sýr
- Dle potřeby ochutíme a necháme vystydnout
- Napříč prsíčkem uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a zašpejlujeme, aby nám směs nevytekla
- Osolíme opepříme, lehce potřeme olivovým olejem a natrhaným rozmarýnem
- Necháme hodinku stát a pak na pánvičce nebo na grilu opečeme ze strany kůže a pak dáme do trouby rozehřáté na 180°C dodělat
- Pečeme cca 7-10 minut
- Po upečení zastříkneme výpek i s kuřetem bílým vínem, které svaříme a vzniklou šťávu přecedíme přes jemný cedník
- Šťávu můžeme zjemnit zašleháním studeného másla
- Podáváme s některým druhem italského rizota nebo s pečenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.