Kynuté dim sum knedlíčky
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience na těsto:
- 4 ½ hrnečku hladké mouky
- ½ ks (22 g) droždí
- ½ sáčku prášku do pečiva
- ½ hrnečku cukru krystal
- ¼ hrnečku soli
- ½ hrnečku sušeného mléka
- 1 ½ hrnečku vlažné vody
Postup:
Z trochy vody, mouky a cukru s droždím si zaděláme kvásek a necháme nakynout. Pak v míse smícháme všechny sypké suroviny a přidáme kvásek s vodou. Vymícháme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme sůl. Opět promícháme a necháme cca 1 hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozválíme na 3 mm silný plát a z něj vykrajujeme kolečka dle potřeby velká. Doprostřed koleček dáme směs z masa a prsty zmáčkneme okraje těsta k sobě. Vaříme na páře cca 8 minut. Podáváme s omáčkou hoi sin.
Ingredience na směs:
- 300 g vepřové krkovice nakrájené na jemné kostičky
- 1 menší cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku nasekaného najemno
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce mango chutney
- 1 lžíce sekaného koriandru
- 1 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky
Postup:
Maso s cibulí a česnekem orestujeme na oleji a zastříkneme sójovou omáčkou. Dobře orestované podusíme doměkka a necháme odpařit dvě třetiny tekutiny. Pak přidáme zbytek surovin a necháme vychladnout. Směs plníme do těsta.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.