Kynuté dim sum knedlíčky

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience na těsto:

  • 4 ½ hrnečku hladké mouky
  • ½ ks (22 g) droždí
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • ½ hrnečku cukru krystal 
  • ¼ hrnečku soli
  • ½ hrnečku sušeného mléka
  • 1 ½ hrnečku vlažné vody

Postup:

Z trochy vody, mouky a cukru s droždím si zaděláme kvásek a necháme nakynout. Pak v míse smícháme všechny sypké suroviny a přidáme kvásek s vodou. Vymícháme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme sůl. Opět promícháme a necháme cca 1 hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozválíme na 3 mm silný plát a z něj vykrajujeme kolečka dle potřeby velká. Doprostřed koleček dáme směs z masa a prsty zmáčkneme okraje těsta k sobě. Vaříme na páře cca 8 minut. Podáváme s omáčkou hoi sin.

Ingredience na směs:

  • 300 g vepřové krkovice nakrájené na jemné kostičky
  • 1 menší cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku nasekaného najemno
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce mango chutney
  • 1 lžíce sekaného koriandru
  • 1 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky

Postup:

Maso s cibulí a česnekem orestujeme na oleji a zastříkneme sójovou omáčkou. Dobře orestované podusíme doměkka a necháme odpařit dvě třetiny tekutiny. Pak přidáme zbytek surovin a necháme vychladnout. Směs plníme do těsta.

autor: Denisa Jeřábková