Marinované klementinky s vanilkovým mascarpone
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Vanilkové mascarpone:
250 g mascarpone
2 lžíce cukru moučky
semínka z ½ vanilkového lusku
150 g vyšlehané šlehačky
Postup:
1. Mascarpone, cukr a vanilková semínka vložíme do mísy a vše smícháme dohladka.
2. Vyšleháme smetanu, pomalu - tak, aby nebyla příliš tuhá, a zlehka ji vmícháme do směsi z mascarpone.
3. Vložíme do lednice a později škrábeme horkou lžící krém ve tvaru noku.
Klementinky:
5 oloupaných a zcela očištěných mandarinek klementinek
200 g cukru krupice
200 g vody
120 ml Grand Marnier
Postup:
1. Zcela očištěné klementinky příčně přeřízneme, přiložíme opět k sobě a vložíme do sklenice.
2. Na plotně v rendlíku přivedeme vodu s cukrem k mírnému varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme, přidáme Grand Marnier a nalijeme na klementinky tak, aby byly zcela ponořené.
3. Vložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka