Minicheesecake s jahodami

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.

Ingredience - 6 ks:

  • 50 g másla
  • 100 g oblíbených sušenek 

Na náplň:

  • 250 g ricotty
  • 50 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho biocitrónu 
  • vymačkaná šťáva z ½ citrónu
  • 1 celé vejce + žloutek
  • ½ lžičky vanilkové extraktu
  • 150 ml smetany ke šlehání

Na dokončení:

  • 2 lžíce jahodového džemu
  • 3 čerstvé jahody, přepůlené

Postup:

  • Troubu předehřejte na 150°C. 
  • Vyložte 6 důlků v muffinovém plechu nebo 6 silikonových formiček na muffiny papírovými košíčky. 
  • Rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. 
  • Směs rovnoměrně upěchujte na dno košíčků. 
  • Dejte vychladit a mezi tím si připravte náplň.
  • Prošlehejte ricottu s cukrem, strouhanou citrónovou šťávou, celým vejce, žloutkem a vanilkovým extraktem. 
  • V jiné míse ušlehejte smetanu na měkkou šlehačku a zlehka vmíchejte do ricottové směsi. 
  • Rozdělte na sušenkový základ do košíčků, naplňte je až po okraj a pak klepněte plechem, aby se povrch zarovnal. 
  • Pečte 30 minut a potom troubu vypněte, ale neotvírejte a cheesecaky nechte zcela vychladit uvnitř.
  • Každý hotový cheesecake ozdobte lžičkou džemu a půlkou jahody.
autor: Denisa Jeřábková