Mořský vlk na jarní cibulce

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Čerstvý mořský vlk - 1 ks
  • Sezamový olej -  3 plž.
  • Bílé víno - 1 hrneček
  • Jarní cibulka - 1 svazek
  • Koriandr -  1 hrneček
  • Sojová omáčka - 3 plž.
  • Nudličky nakrájeného čerstvého zázvoru - 1 hrneček
  • Studená voda -  2 hrnečky

Příprava:

  • Vykuchaného a šupin zbaveného mořského vlka osolíme a opepříme
  • Alobal pomažeme rukou namočenou v sezamovém oleji a na alobal naklademe silnější světlou část asi dvou kusů jarní cibulky a rybu na ně položíme
  • Rybu polijeme bílým vínem a okraje alobalu přehneme přes rybu
  • Pevně uzavřeme okraje a zabalenou rybu pečeme při 200°C asi 15 minut
  • Nudličky zázvoru dáme vařit do vody a krátce povaříme
  • Necháme chvilku stát a mezi tím si nakrájíme zbytek cibulky na šikmé plátky a promícháme je ve vlažné zázvorové vodě
  • Upečenou rybu vyndáme z trouby a rozbalíme alobal
  • Nožem oddělíme filátka upečené ryby od kostry a hlavy a položíme na talíř
  • Navrch ryby položíme nakrájenou a zázvorem ochucenou cibulku 
  • Posypeme koriandrem a přelijeme sojovou omáčkou
autor: Denisa Jeřábková