Nudle s jarní cibulkou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 2 ½ hrnečku najemno nakrájené jarní cibulky
- ½ hrnečku jemně nasekaného zázvoru
- ¼ hrnečku hroznového oleje
- 1 ½ člž. lehké sójové omáčky
- ¾ člž. sherry octa nebo červeného vinného octa
- sůl
- 2 vejce
- 2 plž. sezamový olej
- 150 g nudlí
Postup:
- Z nakrájené cibulky, nasekaného zázvoru, octa, lehké sójové omáčky a soli si připravíme promixováním hustší omáčku
- Omáčku necháme půl hodiny stát v pokojové teplotě
- Na pánvi zahřejeme sezamový olej a když je horký, přidáme rozmíchaná vejce
- Když se vejce srazí a začínají se opékat, přidáme k nim předem uvařené studené nudle
- Vše opečeme a přidáme 6 polévkových lžic naší omáčky
- Promícháme a prohřejeme
- Podáváme s nasekanu pažitkou nebo jarní cibulkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.