Okurkový salát s jogurtem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce sekané petrželky a máty
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu a kori­andru
  • sůl a pepř
  • několik lístků máty

Postup:

Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Semínka odstraníme lžičkou. Dužinu nakrájíme na plátky silné 1/2 cm. Jogurt rozmícháme s petrželkou, má­tou, římským kmínem a koriandrem, osolíme a opepříme.

Do jogurtového krému vmí­cháme plátky okurky a necháme v chladničce rozležet. Hotové dílo zdobíme lístky máty.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.