Omeleta se švestkovými povidly
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 2 vejce
- 1 lžička mouky
- švestková povidla
- cukr na posypání
Postup:
Z bílků našleháme tuhý sníh. Pak do něho zamícháme žloutky i mouku. Těsto vlijeme na menší pánev s rozpuštěným máslem a strčíme asi na 5 minut do trouby. Omeletu neobracíme a rychle upečeme. Pak ji pomažeme povidly, v půli překlopíme, pocukrujeme a ihned neseme na stůl.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.