Ovčácká pomazánka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 0,1 kg brynzy
  • 0,1 kg měkkého tvarohu
  • sůl a pepř
  • mletá paprika
  • 1 malá kapie
  • 1 jarní cibulka 

Postup:

  • Kapii a cibulku nakrájíme nadrobno a důkladně promícháme s ostatními přísadami. 
  • Mažeme na čerstvé pečivo.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.