Ovoce s bulgurem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g bulguru
- 0,4 l mléka
- 1 lžíce oleje nebo másla
- sůl
- 2 banány
- 2 pomeranče
- 1 jablko
- 2 kiwi
- 1 hrozen vína
- směs sušeného ovoce a oříšků
- rozinky
- citrónová šťáva
- cukr
- 1 smetana ke šlehání
Postup:
- Na pánev dáme bulgur s osoleným mlékem, přidáme lžíci cukru a máslo
- Na mírném ohni vaříme 10 minut, vypneme plamen a 10 minut necháme ještě přikryté
- Pak dobře promícháme a odkryté necháme vychladnout
- Ovoce nakrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky a oříšky a dobře promícháme
- Šlehačku vyšleháme, osladíme a zamícháme do ovoce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.