Pečený lín na vrbovém proutí

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Lín  1 ks
  • Máslo  50 g
  • Mouka hladká  30 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Mladý vrbový prut

Postup:

U čerstvého lína vyvrhnene dutinu břišní, dobře vymyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme na kůži i do břicha.

Poté dutinu břišní nacpeme na kousky krájeným čerstvě řezaným vrbovým prutem. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Opékáme po obou stranách dohromady 10 až 12 minut.

Vrbové proutí krásně rybu navoní už při použití minimálního množství, ale mělo by být uchráněno před přímým žárem, jinak zhořkne.

autor: Denisa Jeřábková