Pivní recepty: Kapr v pivu

K našemu národu neodmyslitelně patří pivo nejvyšší kvality. Pivo ale není jen výborný nápoj, ale také skvělá surovina na vaření. První zmínky o vaření s pivem můžeme najít v kuchařských knihách už od 15. století. Zprvu se přidávalo jen pod maso, a to hlavně pod zvěřinu, ryby a drůbež. Časem se ale vaření s ním rozmohlo natolik, že se začalo využívat i pro další pokrmy, jako je třeba proslulá pivní polévka.

Další zajímavé recepty z piva pro vás připravila Martina Ferencová z Českého svazu pivovarů a sladoven.

Kapr v pivu

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

4 porce kapra
sůl
1 světlé pšeničné pivo
cibule
hřebíček
bobkový list
pepř
máslo
30 g hladké mouky

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolte, vložte do hrnce a zalijte pivem.

2. Přidejte oloupanou celou cibuli, koření a máslo utřené s moukou.

3. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.

4. Uvařenou rybu opatrně vyjměte děravou naběračkou, urovnejte na mísu, na kterou proceďte i omáčku. Posypte pažitkou nebo tymiánem.