Polévka z bršlice a česnáčku

Připravit si nevařenou polévku z bylin není žádný problém. Zkuste to podle receptu Wlasty Hlinkové, odbornice na raw stravu. Stačí se projít po louce a najít bršlici a česnáček.

Suroviny:

zralé avokádo
2 dvouhrsti bršlice
velká kytice česnáčku
lžíce slunečnicových semínek
jedna bio mrkev
jeden bio citron
bio panenský olivový olej
sůl
chilli

Postup:

1. Slunečnici večer namočte do studené vody, ráno slijte a propláchněte na sítku. Buď můžete několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít.

2. V čisté lokalitě nasbírejte bršlici a česnáček, opláchněte a vložte do mixéru.

3. Přidejte dužinu z avokáda, šťávu z jednoho citronu, lžíci olivového oleje, šálek vody a umixujte dohladka.

4. Podle chuti přisolte. Pokud máme rádi ostřejší chuť, přidejte trošku chilli.

5. Před podáváním můžete přihřát na teplotu do 42°C. Ozdobte nastrouhanou mrkví a slunečnicovými semínky.

Bršlice kozí noha