Polévka z hovězí oháňky s červeným kari

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • Hovězí oháňka  1 kg
  • Voda  5 l
  • Cibule  1 ks
  • Thajská červená kari pasta  1 lžíce
  • Čínské zelí
  • Naťová cibulka
  • Nať koriandru
  • Celý černý pepř
  • Sůl

Postup:

  • V hrnci, který máme připravený na vývar, rozmícháme kari pastu na střední teplotu, jen aby se rozvoněla.
  • Zalijeme studenou vodou a vložíme na několik kusů rozdělenou oháňku, cibuli krájenou na plátky, pepř a jemně osolíme.
  • Jen zvolna několik hodin vaříme, dokud maso na oháňce nezměkne.
  • Poté ho vyndáme, obereme z kostí a vrátíme do polévky.
  • Jen krátce zavaříme a dosolíme.
  • Při podávání do polévky přidáváme sekané čínské zelí, koriandr a naťovou cibulku.

Poznámka:

  • Červená kari pasta je pasta z thajských chilli papriček, proto vzhledem k její pikantnosti regulujte její množství dle vlastní chuti. Oháňka se do měkka vaří dlouho, proto i je na čtyři porce potřeba hodně vody.    
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.