Pomazánka z kozího sýra a avokáda
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.
Suroviny:
2 ks avokáda
kůra a šťáva z 1 limetky
100 g čerstvého měkkého kozího sýra
2 lžíce majonézy
sůl
čerstvě namletý černý pepř
3 lžíce čerstvého koriandru
1/4 hrnku kuřecího vývaru
2 lžičky želatiny v prášku
1 velký vaječný bílek
Postup:
1. Dužinu avokád lžící vydlabejte do mísy mixéru. Přidejte limetovou kůru a šťávu, kozí sýr a majonézu. Mixujte do hladké hmoty, ochuťte solí a pepřem a vmíchejte čerstvý jemně nasekaný koriandr.
2. V malém hrnci ohřejte vývar, vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Všlehejte roztok do avokádové směsi.
3. V míse vyšlehejte bílek dotuha a pomalu vmíchejte do připravené směsi.
4. Pomazánku rozdělte do čtyř servírovacích misek nebo jedné servírovací mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice, aby se chutě spojily. Ozdobte koriandrem a podávejte s toustem nebo chlebem, podle své chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka