Pomazánka z kozího sýra a avokáda

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.

Suroviny:

2 ks avokáda
kůra a šťáva z 1 limetky
100 g čerstvého měkkého kozího sýra
2 lžíce majonézy
sůl
čerstvě namletý černý pepř
3 lžíce čerstvého koriandru
1/4 hrnku kuřecího vývaru
2 lžičky želatiny v prášku
1 velký vaječný bílek

Postup:

1. Dužinu avokád lžící vydlabejte do mísy mixéru. Přidejte limetovou kůru a šťávu, kozí sýr a majonézu. Mixujte do hladké hmoty, ochuťte solí a pepřem a vmíchejte čerstvý jemně nasekaný koriandr.

2. V malém hrnci ohřejte vývar, vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Všlehejte roztok do avokádové směsi.

3. V míse vyšlehejte bílek dotuha a pomalu vmíchejte do připravené směsi.

4. Pomazánku rozdělte do čtyř servírovacích misek nebo jedné servírovací mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice, aby se chutě spojily. Ozdobte koriandrem a podávejte s toustem nebo chlebem, podle své chuti.

autor: Denisa Jeřábková