Pošírovaný mořský vlk
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 4 filety mořského vlka (ze dvou ryb velikosti 400 až 600 g, bez šupin s 3 x příčně naříznutou kůží)
- 40 g mrkve na plátky
- 40 g celeru na plátky
- 40 g pórku na plátky
- 1 malá šalotka na plátky
- 2 bobkové listy
- 2 větvičky tymiánu
- cca 750 ml vody
- sůl
Postup:
Zeleninu, koření a vodu vložíme do širšího hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, osolíme dle chuti a vložíme rybí filátka kůží nahoru. Ryba by měla být potopená, nebo téměř potopená.
Pošírujeme asi 10 minut a pak můžeme podávat. Při podávání lehce posypeme kvalitní mořskou solí (typu Maldon, Fleur de Sel atd.).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.