Pošírovaný mořský vlk

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 4 filety mořského vlka (ze dvou ryb velikosti 400 až 600 g, bez šupin s 3 x příčně naříznutou kůží)
  • 40 g mrkve na plátky
  • 40 g celeru na plátky
  • 40 g pórku na plátky
  • 1 malá šalotka na plátky
  • 2 bobkové listy
  • 2 větvičky tymiánu
  • cca 750 ml vody
  • sůl

Postup:

Zeleninu, koření a vodu vložíme do širšího hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, osolíme dle chuti a vložíme rybí filátka kůží nahoru. Ryba by měla být potopená, nebo téměř potopená.

Pošírujeme asi 10 minut a pak můžeme podávat. Při podávání lehce posypeme kvalitní mořskou solí (typu Maldon, Fleur de Sel atd.).

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.