Přírodní karbanátky z vepřového masa s fenyklem a sušenými rajčaty

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience - 4 osoby:

  • 0,5 kg mletého vepřového masa
  • 1 čerstvý fenykl
  • 100 g sušených rajčat
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička mletého sušeného fenyklu
  • špetka anýzu
  • sůl a pepř

Postup:

  • Na karbanátky použijeme libovější část vepřového masa, nejlépe z plece nebo kýty, nakrájíme na kousky a nameleme.
  • Hlávku fenyklu nakrájíme na kousky a vložíme do vařící osolené vody. Spaříme přibližně jednu minutu, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kdybychom fenykl vařili déle, zbytečně by ztratil svou chuť.
  • Vychladlý fenykl vložíme do mixéru spolu s pokrájenými sušenými rajčaty, můžeme přidat i kapku oleje z rajčat. Rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou vmícháme do masa.
  • Přidáme 2 celá vejce, hladkou mouku a vymícháme v kompaktní směs, do které přidáme mletý fenykl, špetku anýzu a dochutíme solí.
  • Z takto připravené směsi tvarujeme placičky, které dáme na pekáč na pečící papír a v troubě pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.