Přírodní karbanátky z vepřového masa s fenyklem a sušenými rajčaty
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.
Ingredience - 4 osoby:
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 1 čerstvý fenykl
- 100 g sušených rajčat
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička mletého sušeného fenyklu
- špetka anýzu
- sůl a pepř
Postup:
- Na karbanátky použijeme libovější část vepřového masa, nejlépe z plece nebo kýty, nakrájíme na kousky a nameleme.
- Hlávku fenyklu nakrájíme na kousky a vložíme do vařící osolené vody. Spaříme přibližně jednu minutu, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kdybychom fenykl vařili déle, zbytečně by ztratil svou chuť.
- Vychladlý fenykl vložíme do mixéru spolu s pokrájenými sušenými rajčaty, můžeme přidat i kapku oleje z rajčat. Rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou vmícháme do masa.
- Přidáme 2 celá vejce, hladkou mouku a vymícháme v kompaktní směs, do které přidáme mletý fenykl, špetku anýzu a dochutíme solí.
- Z takto připravené směsi tvarujeme placičky, které dáme na pekáč na pečící papír a v troubě pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.