Pstruhová filátka s mačkaným hráškem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 200 g mraženého hrášku
- 30 g másla
- 1 hrneček kuřecího vývaru
- 1 plž. cukru
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 4 ks pstruhových filátek
- 2 plž. rostlinného oleje
Postup:
- Rozmražený hrášek dáme do rendlíku a zalijeme kuřecím vývarem
- Dáme vařit a přidáme sůl, cukr a trochu bílého mletého pepře
- Když je vývar zredukován na polovinu a hrášek teplý, tak jej stáhneme z ohně a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory
- Přidáme máslo a dochutíme muškátem
- Očištěná pstruhová filátka okořeníme solí a pepřem
- Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálen, dáme na pánev opéct filátka první stranou kůže a pak i z druhé strany
- Hotová filátka podáváme s mačkaným hráškem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.